Jugadors i jugadores gironins a USA 208-19

Com els hi ha anat als gironins i gironines per USA 2018/19?

La temporada 2018-19 s’ha acabat i són molts els gironins i gironines que han viatjat a USA per compaginar millor estudis i bàsquet. Fem un repàs per veure com els hi ha anat aquest any on han tingut sort diversa!

Abans de començar hem de fer una breu explicació de quines lligues universitàries hi ha a USA i com són, ja que no només existeix la famosa NCAA:

 

NCAA – Divisió 1

Hi ha les universitats amb més potencial esportiu i és on més diners hi ha per a beques esportives a Estats Units. Tots els esportistes compten amb beques esportives completes.

 

NCAA – Divisió 2

La majoria són petites universitats públiques i moltes institucions privades. Hi ha menys pressupost per a beques esportives que a la Divisió 1. Tot i així, la meitat dels jugadors de cada equip compta amb beques esportives completes i són més accessibles pels esportistes estrangers.

 

NCAA – Divisió 3

És la lliga que més universitats té tot i que el nivell esportiu és el més baix i no s’ofereixen beques esportives. Solen ser universitats privades molt petites i que se centren molt més en l’aspecte acadèmic dels esportistes.

 

NAIA

És molt similar a la NCAA, tot i que és una organització més petita. L’avantatge que té davant de la NCAA és que les regulacions són menors, de manera que hi ha més oportunitats per a esportistes estrangers d’obtenir beques esportives.

 

NJCAA

Està formada per Community Colleges, és a dir, universitats de 2 anys. És una bona oportunitat per saltar a una universitat de la NCAA o NAIA obtenint beques esportives després dels 2 anys.

 

 

LLIGUES UNIVERSITÀRIES USA – 8 gironins

 

Aquesta temporada hi hagut 6 jugadores i 2 jugadors gironins que han completat l’any a les diferents lligues universitàries d’Estats Units, compaginant el bàsquet amb els estudis. A més, algunes jugadores han decidit tornar a mitja temporada.

 

IHO LÓPEZ

Mala sort per la jugadora de Blanes, que s’ha perdut tota la temporada per lesió per culpa d’un accident de trànsit a l’octubre. Havia de ser la segona temporada de la pivot a Florida State University de la NCAA.

 

SÍLVIA SERRAT

Les lesions no han deixat jugar a la jugadora de Banyoles, que s’ha passat la temporada recuperant-se d’una operació de creuats i menisc. Havia de ser la segona temporada de l’aler als Bulls de la universitat de South Florida de la NCAA.

 

CLÀUDIA MORENTE

Després de destacar la temporada 2017/18 a Marshalltown de la NJCAA, la base de Salt ha debutat enguany a NCCA II de la mà de la universitat de Upper Iowa. Ha promitjat 2 pts, 1 rebot i 1 assistència en 10 minuts de joc. La temporada vinent seguirà allà.

 

MARA POCH

Després de dues temporades a Goldey Beacom College de NCAA II, aquest any ha jugat al City College New York de NCAA III on ha promitjat 3 punts, 1 rebot i 3 assistències en 22 minuts de joc. La temporada vinent seguirà allà.

 

BLANCA CASAMORT

La jugadora de Sant Pere Pescador ha jugat la seva tercera temporada a USA, enguany a Simpson University de la NAIA. Ha promitjat 4 pts, 2 rebot i 1 assistència en 15 minuts de joc. La temporada vinent seguirà allà.

 

AGUSTINA TALASIMOV

Les lesions no han deixat jugar a la jugadora de Lloret de Mar, que s’ha passat la temporada recuperant-se d’una operació de creuats. Havia de ser el seu primer any a Jefferson College de NJCAA.

 

ÈRIC VILA

Sembla que després de la mala sort d’Èric Vila en el seu periple a USA veu la llum. En una decisió que va aixecar molta polèmica, i que us vam explicar aquí, l’aler pivot de Girona va anar a jugar a un JuCo (Northwest Florida State College) per evitar passar-se un altre any en blanc pel reglament NCAA. Ara, s’ha compromés amb UTEP Miners de la NCAA on la temporada vinent es retrobarà amb l’entrenador amb qui va debutar a USA, Rodney Terry.

 

ROGER GUARDIOLA

Després del seu pas a junior per la Canarias Basketball Academy (CBA), el base gironí ha jugat la seva primera temporada a Estats Units a Marshalltown de la NJCAA. Guardiola no ha comptat amb gaire participació però es preveu que la temporada vinent tingui un rol diferent amb més minuts.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *