Com està la 3ª Catalana masculina? Recta final!

LA LLIGA

 

Aquest any hi ha 21 equips gironins a la Tercera Catalana Masculina. Aquesta temporada 2018/19 els gironins s’han dividit en dos grups, l’1 i el 2, dels 10 grups de Tercera que hi ha a tot Catalunya.

 

QUI PUJA?

 

Pujarà a 2ª Catalana el primer de cada grup. El segon de grup haurà d’esperar als descensos de 2ª per saber si pot optar a plaça a 2ª Catalana.

 

QUI BAIXA?

 

Baixarà directe a Territorial el 13è i 14è equip de cada grup. Els equips en la posició 11 i 12 hauran de jugar un playout de permanència al millor de 3 partits contra equips d’altres grups.

 

GRUP 1

 

Els 14 equips gironins que estan competint al Grup 1 de Tercera són:

UE Cellera Amer / Bisbal Bàsquet B / CB Olot / CB Banyoles / CBGX Santjoanenc / CB Adepaf / CB Salt C / CB L’Escala / CB La Vall d’en Bas / Bàsquet Porqueres / CB Bescanó / CB Torroella / CB Quart C / CE Palamós B

 

Després de 20 jornades disputades i a falta de 6 partits per acabar la lliga, el Bescanó lidera amb solvència la taula amb 18 victòries i 2 derrotes. Els bescanonins estan a una sola victòria de ser matemàticament campions de grup i per tant nou equip de 2ª Catalana. Els segueixen l’Adepaf i el Santjoanenc empatats amb un balanç de 14-6 però els dos equips tenen perdut l’average amb Bescanó.
Banyoles (4º), Vall d’en Bas (5º) i La Cellera (6º) també estan situats a la part alta de la taula empatats a 12 victòries i 8 derrotes.

Per sota, l’Olot (4-16) i el Palamós B (1-19) ho tenen molt complicat per seguir la temporada vinent a Tercera Catalana mentre que 5 equips lluitaran per evitar les dues places (13 i 14) que hauran de jugar el Playout de permanència.

 

GRUP 2

 

Els 7 equips gironins que estan competint al Grup 2 de Tercera són:

CEB Girona B / CB Vilablareix / CB Sant Narcís B / CB Nou Caules / Bàsquet Arbúcies B / CB Sant Feliu / Bàsquet Lloret

 

Aquest grup té la particularitat que un dels equips, es va retirar al començament de la temporada, per tant són 13 equips i només baixa un equip directament en principi. Tots els equips han jugat 18 o 19 jornades i a falta de 5 o 6 partits per acabar la lliga, el Lliçà d’Amunt B lidera amb molta superiorat la taula amb 17 victòries i només una derrota. Seguint al Lliçà, hi ha 3 equips gironins que lluitaran per aquesta segona plaça: CEB Girona (14-4), Nou Caulés (13-6) i Sant Narcís (11-7).
Dels gironins, el Lloret (5º) i l’Arbúcies B (7º) també estan situats a la part alta d’una classificació molt apretada a la part mitja-baixa.

Per la part baixa, el Sant Feliu (4-15) es troba en aquesta tretzena i última posició que el faria baixar a Territorial. Cardedeu, Vilablareix, Llinars i Canovelles semblen els equips que hauran de lluitar per evitar les dues places que hauran de jugar el Playout de permanència.

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *