Com està la 3ª Catalana masculina? Recta final!

LA LLIGA

 

Aquest any hi ha 21 equips gironins a la Tercera Catalana Masculina. Aquesta temporada 2018/19 els gironins s’han dividit en dos grups, l’1 i el 2, dels 10 grups de Tercera que hi ha a tot Catalunya.

 

QUI PUJA?

 

Pujarà a 2ª Catalana el primer de cada grup. El segon de grup haurà d’esperar als descensos de 2ª per saber si pot optar a plaça a 2ª Catalana.

 

QUI BAIXA?

 

Baixarà directe a Territorial el 13è i 14è equip de cada grup. Els equips en la posició 11 i 12 hauran de jugar un playout de permanència al millor de 3 partits contra equips d’altres grups.

 

GRUP 1

 

Els 14 equips gironins que estan competint al Grup 1 de Tercera són:

UE Cellera Amer / Bisbal Bàsquet B / CB Olot / CB Banyoles / CBGX Santjoanenc / CB Adepaf / CB Salt C / CB L’Escala / CB La Vall d’en Bas / Bàsquet Porqueres / CB Bescanó / CB Torroella / CB Quart C / CE Palamós B

 

Després de 20 jornades disputades i a falta de 6 partits per acabar la lliga, el Bescanó lidera amb solvència la taula amb 18 victòries i 2 derrotes. Els bescanonins estan a una sola victòria de ser matemàticament campions de grup i per tant nou equip de 2ª Catalana. Els segueixen l’Adepaf i el Santjoanenc empatats amb un balanç de 14-6 però els dos equips tenen perdut l’average amb Bescanó.
Banyoles (4º), Vall d’en Bas (5º) i La Cellera (6º) també estan situats a la part alta de la taula empatats a 12 victòries i 8 derrotes.

Per sota, l’Olot (4-16) i el Palamós B (1-19) ho tenen molt complicat per seguir la temporada vinent a Tercera Catalana mentre que 5 equips lluitaran per evitar les dues places (13 i 14) que hauran de jugar el Playout de permanència.

 

GRUP 2

 

Els 7 equips gironins que estan competint al Grup 2 de Tercera són:

CEB Girona B / CB Vilablareix / CB Sant Narcís B / CB Nou Caules / Bàsquet Arbúcies B / CB Sant Feliu / Bàsquet Lloret

 

Aquest grup té la particularitat que un dels equips, es va retirar al començament de la temporada, per tant són 13 equips i només baixa un equip directament en principi. Tots els equips han jugat 18 o 19 jornades i a falta de 5 o 6 partits per acabar la lliga, el Lliçà d’Amunt B lidera amb molta superiorat la taula amb 17 victòries i només una derrota. Seguint al Lliçà, hi ha 3 equips gironins que lluitaran per aquesta segona plaça: CEB Girona (14-4), Nou Caulés (13-6) i Sant Narcís (11-7).
Dels gironins, el Lloret (5º) i l’Arbúcies B (7º) també estan situats a la part alta d’una classificació molt apretada a la part mitja-baixa.

Per la part baixa, el Sant Feliu (4-15) es troba en aquesta tretzena i última posició que el faria baixar a Territorial. Cardedeu, Vilablareix, Llinars i Canovelles semblen els equips que hauran de lluitar per evitar les dues places que hauran de jugar el Playout de permanència.

 

 

0 0 votes
Article Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x