Bàsquet post Coronavirus

Com s’acabaran les competicions després del confinament pel Coronavirus?

Obrim un espai de debat sobre com es podrien continuar o acabar les competicions d’aquesta temporada 2019/20 una vegada s’aixequi el confinament i l’estat d’alarma pel Coronavirus. Aprofitem aquest article per desitjar que estigueu tots bé i animar a seguir el confinament perquè això acabi quan abans millor i amb el menor impacte sanitari possible.

Oficialment l’estat d’alarma ara mateix dura fins l’11 d’abril però tot apunta a que s’allargarà més enllà d’aquesta data. Anem a veure quines opcions hi haurien per tornar a les pistes i esperem els vostres comentaris aquí sota l’article o a través de les xarxes socials. Cal dir abans de res que no hi ha cap comunicat oficial de la Federació Catalana de Bàsquet més enllà de tot aturat fins l’11 d’abril, per tant, les opcions són totalment subjectives.

 

1. Reprendre competicions i recuperar aplaçats

 

Si es recupera la normalitat a partir de l’11 d’abril s’haurien perdut 3-4 jornades a la gran majoria de competicions per tant seria bastant factible recuperar aquests partits col·locant-los entre setmana o doblant el cap de setmana.

 

2. Allargar competicions

 

Si s’allarga el confinament fins a finals d’abril o inicis de maig, una opció seria allargar les competicions fins fins al juny, recol·locant tots els partits aplaçats i sense alterar gaire l’ordre de les jornades. Si s’allargués molt l’estat d’alarma també seria una opció jugar a l’estiu.

 

3. Quedar-se amb els resultats de la 1ª volta

 

Una opció bastant radical seria acabar les competicions si això s’allarga però decidir quedar-se amb els resultats de la 1ª volta, i havent de jugar playoffs i playouts a partir d’aquella classificació.

 

4. Acabar les competicions tal com estan ara

 

Si s’allarga molt, es podria decidir agafar les classificacions tal i com estan i a partir d’aquí (es porten entre 19 i 21 jornades aprox) decidir qui puja, qui baixa i playoffs i playouts.

 

5. Perdre aquesta temporada

 

La opció més radical seria donar per acabada aquesta temporada, sense ascensos ni descensos en competicions sènior, i sense més partits en formació. La temporada vinent començar-la amb els mateixos grups que aquesta.

 

6. Jugar Finals a 4

 

Una última opció seria agafar les classificacions com estan ara mateix (equilibrant els partits aplaçats d’abans del confinament perquè tothom hagi jugat els mateixos partits) i fixar unes Finals a 4 o a 8 concentrats en caps de setmana a un lloc neutral per tal de determinar campions, ascensos i descensos.

 


Segurament hi hauria alguna altra opció però esperem a veure com evoluciona tot plegat. Amb quina opció us quedaríeu? Com sempre, esperem els vostres comentaris aquí sota o per les xarxes socials! Bon debat! 🤟

10 comentaris a “Com s’acabaran les competicions després del confinament pel Coronavirus?”

 1. 1 i 2. Van juntes… No sé fins a quin punt la gent de nivell amateur està disposada a jugar partits durant l’estiu

  3. S’ha descartat en moltes competicions professionals per falta de rigor i injust. Jugar com a visitant depèn d’on pot ser molt més complicat que altres llocs, i viceversa.

  4. Encara més injust, a més, moltes competicions estan amb partits ajornats i no tothom ha jugat el mateix número de partits.

  5. Per mi, la més justa…. és una putada per els que portaven bona dinàmica… però no fas mal a ningú.

  6. Segueix sent injust per el mateix motiu que la 4… no has jugat contra tothom… potser et faltava jugar contra els més fluixets i podies remuntar.. o potser contra els més forts i acabaries baixant posicions… qui sap.

  Per mi, donada la complexitat del sistema d’ascensos i descensos… la més comprensible i fàcil d’adoptar és la 5.

 2. Xavier Julià

  Crec que la 5…que aixequin confinament no vol dir que permetin circular a la gent amunt i avall com si res. Aniriem allargant el tema i els equips porten ja molt temps parats, tant els senior com els de formació. És una putada pels equips que estan a dalt, cert, però desde el meu punt de vista, portaria menys mals de cap

 3. La meva pregunta és: si es fa la 3, 4, 5 etc etc…com quedarà la distribució en equips de formació a nivells preferents, i els que s’han de guanyar la plaça? Fases al juliol o agost despres destar 4 mesos sense jugar un partit?
  No ho sé..ho veig molt complicat tot això…passi el que passi algú sortirà tocat per bé o per malament això estar clar…
  Ànims a tots!

 4. Jo opció 2 sens cap mena de dubte però pensant en la categoria que jo entreno (mini masculí). Entenc les dificultats per altres categories i nivells.

 5. Avui he estat pensant… també dependrà molt que fan les escoles, si les escoles / instituts allarguen 1 mes, tot el juliol per dir alguna cosa… es fàcil prendre la opció 1 i 2, ja que és com que tot ho relacionem. No? seria estrany fer escola i no fer “extraescolars” o hobbies els més grans, i també seria estrany fer només bàsquet i no escola.
  No sé… el temps dirà.

 6. 1 i 2 dependrà de quan es pugui tornar a jugar…
  La 3 i la 5 ni de conya. Si els partits jugats no valen de res, els clubs voldran demanar la pasta de llicències, arbitratges i altres despeses a la Fede… i econòmicament per la Federació és inviable.
  4 i 6 s’haurien de pactar amb els Clubs.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *