articles basquet girona

Fases d’ascens i de descens 2021-22

Amb totes les lligues sénior amateur (quasi) acabades, ja es coneixen els equips que jugaran els fases d’ascens i els que jugaran els de descens. En aquest article repassem qui ho jugarà i alguns dels rivals dels equips gironins que lluitaran per aconseguir l’ascens.

 

LLIGA FEMENINA 2

GEIEG

A l’equip de Bernat Vivolas li resta l’última jornada que acabarà de donar a conèixer els quadres i rivals de la fase d’ascens a LF Challenge.

 

EBA 

CB QuartBisbal Bàsquet / Bàsquet Girona B

– El Bisbal Bàsquet i el Quart van acabar la lliga aquest cap de setmana. Els 2 van aconseguir la permanència una temporada més a EBA ja fa moltes jornades.

– El Bàsquet Girona B de Marc Serra va guanyar l’últim partit a casa contra l’Artés i ha acabat segon classificat del grup. Ara, es jugarà entrar a la Fase d’Ascens a LEB Plata a un únic partit a la pista del Salou. Cara o creu a un sol partit, on passi el que passi no restarà importància a la gran temporada dels gironins.

 

1ª CATALANA FEMENINA

– Dos equips gironins lluitaran per pujar a Copa Catalunya femenina. El Cassanenc, que ha quedat campió de grup, i l’Onyar, quart classificat, buscaran una plaça a Copa.

– El Geieg B i el Lloret jugaran la fase de descens per mantenir-se una temporada més a Primera Catalana.

 

1ª CATALANA MASCULINA

– Tres equips gironins lluitaran per pujar a Copa Catalunya masculina. El Bescanó, que ha quedat campió de grup, amb el Palamós i el Lloret, tercers i quarts classificats, buscaran també una plaça a Copa.

– El Blanes, el Salt, el Ceset i l’Adepaf jugaran la fase de descens per mantenir-se una temporada més a Primera Catalana.

 

2ª CATALANA FEMENINA

– Quatre equips gironins lluitaran per pujar a Primera Catalana femenina. El Vilablareix, campió de grup, amb el Quart, el Fontajau i l’Escala, buscaran també una plaça a 1ª.

– El Blanes, el Ceset, el Vilafant i el Banyoles jugaran la fase de descens per mantenir-se una temporada més a Segona Catalana.

 

2ª CATALANA MASCULINA

– Quatre equips gironins lluitaran per pujar a Primera Catalana masculina. El Bàsquet Girona C, campió de grup, amb el Farners, el Salt B i el Quart B, buscaran també una plaça a 1ª.

– El Ripoll, el Vilafant, el Torroella, el Cassanenc i el Nou Caulés jugaran la fase de descens per mantenir-se una temporada més a Segona Catalana.

 

3ª CATALANA MASCULINA

Al grup 11 l’Onyar va quedar campió i ja va celebrar l’ascens directe fa algunes setmanes. El Salt C ha aconseguit la segona plaça i es jugarà l’ascens a Segona Catalana tot i que no podria pujar perquè el club té l’A a Primera i el B a Segona.

Al grup 12 aquest cap de setmana es decidia tot a un sol partit. El calendari va fer que es trobessin a l’última jornada l’Escala i La Vall d’en Bas, i qui guanyés quedava campió. L’Escala va fer valer el factor pista i es va imposar, fet que li dona l’ascens directe a Segona Catalana. En resum: l’Escala i l’Onyar pugent a Segona Catalana, i el Salt i La Vall d’en Bas s’ho jugaran a una eliminatòria entre ells.

 

3ª CATALANA FEMENINA

Encara queden 3 jornades per acabar la lliga en aquesta segona fase que determinarà qui acaba pujant a Segona Catalana femenina.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *