interterritorial basquet

Interterritorial… cal o no?

Avui obrim un espai de debat en la formació dels jugadors i jugadores gironins. Ens fixem en les lligues Interterritorials, unes competicions a nivell de Catalunya entremig de Preferent i les territorials de Girona.

Fa pocs anys, molt pocs equips gironins s’apuntaven a jugar a Interterritorial però des de fa 3-4 temporades que la quota d’equips gironins s’ha incrementat considerablement, debilitant d’aquesta manera la competició territorial gironina de Nivell A. A més, amb l’aparició de les relativament noves lligues de 1r any també molts clubs gironins decideixen apostar-hi abandonant així la competició gironina (en un altre article també ho analitzarem).

Aquests són els equips que participen enguany a Interterritorial, en general amb bona nota:

 

INTERTERRITORIAL FEMENINA

 

JUNIOR

Geieg Unigirona B 9-0

CB Salt 8-2

CB Banyoles 5-4

Bàsquet Vilafant 3-7

FD Cassanenc 2-6

CB Sant Feliu 1-6

CB Blanes 0-8

 

CADET

CE Palamós Groc 9-3

Geieg Unigirona B 8-2

Geieg Unigirona Blanc 7-4

Bàsquet Lloret 4-7

CB Blanes A 4-6

 

INFANTIL

Geieg Unigirona B 6-4

CB Banyoles 6-3

Unió Girona 2-7

CB Blanes 3-5

 

INTERTERRITORIAL MASCULINA

 

JUNIOR

CEB Girona A 10-1

CB Blanes 8-3

CB Escolàpies Figueres 5-5

CB Sant Narcís U17 4-7

 

CADET

CEB Girona A 6-2

CB Adepaf Blanc 5-4

CB Vall d’en Bas 0-10

 

INFANTIL

Cap equip gironí

 

El debat és: jugar a Interterritorial aporta una millora en la formació dels equips i jugadors/es però veient que hi ha lligues Interterritorials amb fins a 7 equips gironins, no seria millor fer una bona competició territorial a Nivell A de Girona? Les dues opcions tenen pros i contres, obrim el debat.

 

2 comentaris a “Interterritorial… cal o no?”

  1. Jo he estat a les 2 competicions com a entrenador i considero que si tens equip amb nivell és bo jugar a interterritorial, es porta un altre ritme de joc i la competició t’exigeix molt mes, també surts de la rutina de jugar sempre contra els mateixos equips i jugadors,tens un arbitratge doble amb normalment un arbitre minim de segona i tot el conjunt ajuda al creixement del jugador. Ara si tens un equip justet i anar a passar-ho malament tota una temporada no crec que sigui la millor manera per que creixin els jugadors

  2. Crec que la millor opció seria posar-nos tots els Clubs de Girona d’acord en apostar per una o per l’altra. Així es pot crear un gran nivell A territorial o un interterritorial de proximitat.

    Però bé, és només una opinió. I posar-se d’acord, segur que fàcil no és.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *