articles basquet girona

Recta final de temporada 2022-23

Després de gran part de temporada jugada arribem a la recta final de totes les competicions. En aquest article repassem quines opcions tenen els equips gironins d’elit i també tots els grups de les lligues amateurs amb representants gironins. Encarem un final de competició molt diferent per a cada club, amb equips que ja no s’hi juguen res i d’altres que es jugaran tota la feina de la temporada en aquests 4 o 5 partits finals. Ho analitzem!

🏀 LLIGA FEMENINA

Spar Girona

Eliminat ja de l’Eurolliga, i després de caure a quarts de la Copa de la Reina, l’Spar Girona centrarà tots els seus esforços en acabar la lliga regular en 2ª posició. L’equip  de Bernat Canut afrontarà els Playoffs de la Lliga Endesa molt mermat per les lesions de llarga durada que han marcat la temporada de les gironines. Caldrà veure com s’adapta la incorporació de Ceci Muhate a l’equip i també com arriben les jugadores que estan tocades com Murphy o Sykes.

🏀 ACB

Bàsquet Girona

A falta de 8 jornades per acabar la lliga, el Bàsquet Girona (9 victòries) depen d’ell mateix per certificar la permanència en la temporada del debut a l’ACB. Molt claus els partits que el conjunt d’Aíto García Reneses ha de jugar contra Betis i Granada.

🏀 LLIGA FEMENINA 2

GEIEG

L’equip de Bernat Vivolas va certificar la permanència un any més a la competició. Ha acabat novè amb 11 victòries i 15 derrotes.

🏀 EBA

 Bisbal Bàsquet / Bàsquet Girona B CB Quart

A falta de només 2 jornades per acabar la lliga, el Bisbal Bàsquet (14-10) de Carles Rofes i el Bàsquet Girona B de Marc Serra (13-11) ja no s’hi juguen res més que quedar el més enlaire possible. Només juguen la fase d’ascens els dos primers, i s’ho jugaran Mallorca, Mataró i Vic.  Per la part baixa, el CB Quart (6-18) entra en un tram decisiu per determinar si es queda un any més a EBA o si acaba perdent la categoria. El conjunt d’Ángel Aranda si guanya un dels dos partits de lliga regular que falten evita el descens directe. Això sí, el que té assegurat és que es jugarà la categoria en un playout de descens a anada i tornada amb un equip de l’altre grup C.

🏀 COPA CATALUNYA FEMENINA

El CEEB Tordera Unigirona ho té tot de cares per accedir a la Final a 4 de Copa per lluitar per l’ascens. A falta de 4 jornades, l’equip vinculat de l’Unigirona va quart amb 2 victòries de marge sobre el cinquè classificat, el Draft Gramanet.

🏀 COPA CATALUNYA MASCULINA

Situacions ben diferents les que tenen els dos equips gironins de Copa masculina en aquesta recta final, tots dos nouvinguts a la categoria. A falta de 5 jornades, el CB Lloret de Marc Ciurana va quart i encara té opcions d’accedir a la Final a 8 de Copa, que donaria accés a poder pujar. D’altra banda, el CB Bescanó de Marc Gifre ja no té cap opció de salvar la categoria (a menys que la creació de la nova categoria Supercopa el mantingui). Els bescanonins són últims amb un balanç de 3-18.

🏀 1ª CATALANA FEMENINA

– Falten 5 jornades.
– Els tres primers equips de cada grup pujaran directe a Copa Catalunya femenina.
– Baixen directe tots els quedin a la posició 11, 12, 13 i 14. A més, el 9 i el 10 també juguen un play-out de descens a partit únic a la pista del millor classificat per determinar qui baixa.

El GEiEG i el Lloret es troben a la part alta-mitja de la classificació, i a més els 2 tenen un partit aplaçat. Si no hi ha un daltabaix, els dos equips pràcticament tenen la permanència assegurada. Si fan una gran recta final de temporada, tots dos tenen opcions de quedar entre els 3 primers i pujar.

🏀 1ª CATALANA MASCULINA

– Falten 5 jornades.
– El primer de cada grup jugarà la Final a 4 i aquests 4 equips pujaran a Copa Catalunya.
– Baixen directe tots els quedin a la posició 11, 12, 13 i 14. A més, el 9 i el 10 també juguen un play-out de descens a partit únic a la pista del millor classificat per determinar qui baixa.

Dels equips gironins, el Bàsquet Girona C (16-5), l’Adepaf (15-6) i el Ceset (14-7) apunten a ser els que lluitaran per la desitjada primera plaça que dona accés a l’ascens, juntament amb l’Argentona i el Mir. A la part mitja, el Salt (11-10) i el Palamós (9-12) es jugaran la última plaça dels equips que evitaran el playout de descens. I per sota, el Blanes (5-16) i el Quart B (3-18) tanquen la classificació i ho tenen molt complicat per mantenir la categoria.

🏀 2ª CATALANA FEMENINA

– Falten 5 jornades.
– Els dos primers equips de cada grup pujaran directe a Primera Catalana femenina..
– Baixen tots els quedin a la posició 11, 12, 13 i 14. A més, el 9 i el 10 també juguen un play-out de descens a partit únic a la pista del millor classificat per determinar qui baixa.

Dos equips gironins estan en plena lluita per les dos primeres places que donen l’ascens: la Vall d’en Bas (18-3) i el Fontajau (17-4), junt amb l’Argentona. A partir d’aquí, la zona mitja, i per tant virtualment salvats, s’hi troben el Blanes (14-7), el Vilablareix (12-8) i el Quart (11-10). La última plaça que garantitza la permanència, la 8ª posició, se la disputaran el Cassanenc (9-11), l’Escala (9-12) i el Banyoles (8-13), també amb el Parets i el Granollers pel mig. El Palamós i el Sant Celoni tanquen la taula amb una única victòria i ja han consumat el descens. Aquí per tant, zona de perill per Banyoles, Escala i Cassanenc, perquè encara quedaran 2 places de descens i 2 places de playout.

🏀 2ª CATALANA MASCULINA

– Falten 5 jornades.
– Els dos primers equips de cada grup pujaran directe a Primera Catalana masculina..
– Baixen tots els quedin a la posició 11, 12 i 13. A més, el 9 i el 10 també juguen un play-out de descens a partit únic a la pista del millor classificat per determinar qui baixa.

La Vall d’en Bas (14-4), debutant a la categoria és un dels tres equips que lluitarà per les dos primeres places que donen l’ascens, juntament amb el Tona i el Vic C. A partir d’aquí, la zona mitja, i per tant virtualment salvats, dels gironins s’hi troben el Farners (12-7), l’Onyar (12-7) el Tordera (11-9). A la última plaça que garantitza la permanència, la 8ª posició, hi trobem el Cassanenc (10-9) que depen d’ell mateix ja que té tres victòries de marge respecte el seu perseguidor. A sota, cinc equips gironins tanquen la taula i es jugaran el descens en aquestes últimes 5 jornades. Son L’Escala (7-13), el Ripoll (7-12), el Salt B (6-13), el Vilafant (4-15), i un pràcticament baixat ja Torroella (2-17). D’aquests 5 equips, 3 baixaran directe i 2 jugaran playout per salvar-se.

🏀 3ª CATALANA MASCULINA

– Falten 5 jornades.
– Els dos primers equips de cada grup pujaran directe a Segona Catalana masculina..
– L’últim baixa directe a Territorial. A més, el 10 i l’11 també juguen un play-out de descens a partit únic a la pista del millor classificat per determinar qui baixa.

Grup 9: Les 2 places d’ascens ja pràcticament estan definides. El Ceset B (15-3) i l’Arbúcies (15-2) ho tenen tot de cara per ser els dos equips del grup que pugin. Per sota, Begur, Bescanó B i Castelló intentara evitar el playout, mentre que el Pia Olot i el Quart C lluitaran per evitar la última posició, la que et fa baixar directe a Territorial.

Grup 10: Les 2 places d’ascens se les jugaran entre els tres millors equips del grup que estan fent un gran any. El Guíxols (16-2), el Bisbal Bàsquet B (16-2) i el Sant Gregori (15-3) no es poden permetre punxar cap partit si volen ser un dels dos equips que pugin. Per sota, Maristes, Santjoanenc, Palamós B, Sant Hilari i Escolàpies Figueres lluitara per evitar el playout, mentre que el Cassanenc B té tots els números de ser l’equip que baixi directe.

🏀 3ª CATALANA FEMENINA

A falta de 4 jornades, d’aquest primer grup que lluiten per l’ascens a Segona puja el 1r classificat, i a les bases de la federació no queda clar si en puja algun altre

El GEiEG C està intractable i no coneix la derrota (6-0). Les segueix d’aprop el Sant Gregori amb 1 derrota i darrera seu molts equips a la zona mitja (Pia Olot, Caldes i Vilablareix B). Tanca el grup la Cellera-Amer amb cap victòria en aquesta segona fase.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *